28.06.2021

На Миколаївщині показник виробництва ягід один з найнижчих по Україні

Лідером з виробництва плодів та ягід у 2020 р. стала Чернівецька обл. (199 кг).

Про це йдеться в журналі «Садівництво по-українськи».

Високі показники також у Хмельницькій, Вінницькій та Закарпатській обл. — 111-191 кг. Найменше виробляли плодів і ягід з розрахунку на особу в рік у Чернігівській, Сумській, Донецькій, Харківській, Миколаївській та Луганській обл. — 16-34 кг.

«Така різниця пояснюється відмінністю в географічному розміщенні плодових насаджень, чисельності населення, кількості домогосподарств тощо. Рівень споживання плодів і ягід на особу в рік через міжрегіональний експорт-імпорт продукції суттєво відрізняється від рівня виробництва», — йдеться в повідомленні.

Загалом, валовий збір плодів і ягід Вінницької, Чернівецької, Хмельницької, Дніпропетровської та Закарпатської обл. у 2020 р. становив майже 50% загального виробництва країни.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.