28.09.2021

На Тилігульському лимані відроджують устричний промисел

На Тилігульському лимані відроджують втрачений промисел – тут вирощують тихоокеанські устриці та намагаються відновити виробництво чорноморських.

Зазначається, що українські устриці мають солодкий присмак. Цьому сприяють природні умови, в яких їх вирощують – помірний клімат, невелика глибина лиману та солоність води на рівні 30-35 проміле.

Устриць класифікують за розміром. Найбільші молюски мають нульовий розмір. Така устриця росте протягом чотирьох – чотирьох з половиною років. Три роки ростуть устриці першого розміру, два – другого. Найменші вирощують близько року – це третій розмір.

Попит на устриці серед українців зростає. За обсягами споживання делікатесу Україна входить до п’ятірки європейських країн-лідерів.

Традиційно устриці їдять з лимоном та білим вином, зокрема, з ігристими винами. Споживання устриць – ціла традиція зі своїми нюансами. Існує навіть професія устричного сомельє.

Джерело: agro-business

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.