За даними Головного управління статистики, за 9 місяців 2016 року виробництво харчових продуктів і напоїв в області збільшилось на 11,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Більше ніж у січні–вересні минулого року випущено вершкового масла, жирних сирів, кисломолочних продуктів, безалкогольних напоїв, борошна, згущеного молока – на 1,8–16%, солодкого печива і вафель, пива, соняшникової нерафінованої олії – на 25,5–27,2%. У 40 разів зріс випуск цукру.
Однак, скоротилось виробництво макаронних виробів, ковбасної продукції, хліба та хлібобулочних виробів, фруктових та овочевих соків, натуральних консервованих овочів – на 29,9–13,1%, виноградного вина, сухого знежиреного молока, свіжого неферментованого сиру, рідкого обробленого молока – на 8,7–2,4%.
Головне управління статистики у Миколаївській області
Читайте також: Виноград по 35, яйця – по 18 гривень: у Миколаєві знову подорожчали продукти