20.01.2022

У Первомайську намагаються закрити садочок для дітей з малими та затухаючими формами туберкульозу

Нещодавно ми повідомляли про те, що Первомайськом ширяться чутки з приводу закриття двох дитячих садочків.

Так, за повідомленням від батьків планують закрити єдиний в цілому мікрорайоні ДНЗ №14, що знаходиться на Грєнзаводі, а також єдиний в місті дошкільно-навчальний заклад санаторного типу №11, де виховують дітей з малими та затухаючими формами туберкульозу.

Дізнавшись від працівників дитячих садочків про закриття закладів, батьки почали бити тривогу. Деякі намагаються потрапити на зустріч з начальником управління освіти, а деякі почали збирати підписи під зверненням, яке планують передати до мерії.

Як повідомили батьки вихованців дитячого садочка №11, що знаходиться в центрі Первомайська неподалік будівлі суду та прокуратури, заклад планують знести, а на його місці побудувати багатоповерхівку. Працівники закладу підпадуть під «скорочення» і залишаться без роботи, деякі з них працюють тут більше 30 років, тому в такому віці їм важко буде знайти роботу.

Під час розмови з журналістами батьки виказали безліч пропозицій, щодо збереження дитячого садочка. Було запропоновано переформатувати його із статусу санаторного на звичайний. Тоді витрати на його утримання міським бюджетом тануть набагато менші і частково ляжуть на плечі батьків.

В управлінні освіти журналістам пояснили, що про скорочення поки не йде мова. Проте не заперечують, що вивчається ситуація у дитсадках, які сьогодні коштують бюджету надто дорого. Тому, наразі, знаходять шляхи вирішення ситуації, щодо оптимізації витрат та економії міського бюджету на забезпечення навчальних закладів міста.

І якщо на лютневій сесії міської ради буде вирішено закрити два дитячих садочки, то вихованці цих закладів безумовно будуть забезпечені новими місцями в інших ДНЗ.

Чи вдасться батькам та працівникам ДНЗ вберегти свої заклади від закриття, чи дійсно настільки потрібно економити, щоб закривати навчальні заклади, які настільки важливі в життєдіяльності первомайської громади побачимо під час ходу сесії міської ради в лютому.

 

Підготувала Соломія Бояр

Залишити відповідь